Avusor Gölü

• Türü: Göl
  • İli: Rize
  • İlçesi: Çamlıhemşin

Tarihi veya Folklorik Değeri

Büyük bir buzul gölü niteliğindeki Avusor gölü, ihtişamlı görünümü ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Göl 2684 metre yüksekliği ile genellikle dağcılık sporu ile ilgilenen insanların ilgi odağı olmuştur.

Diğer Açıklamalar ve Öneriler

Çamlıhemşin ilçesine 29 kilometre uzaklıkta yer alan Avusor gölü bir doğa harikası olarak bizi karşılamaktadır. Çamlıhemşin ilçesinden 26 kilometre sonra gelen ve 2400 metre rakıma sahip Avusor yaylasına kadar mevcut araç yolu ile gidilmektedir. Sonrasında yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş parkuru sonunda göl sizi karşılamaktadır. Büyük ihtişamlı bir buzul gölü olan yer dağcılık ile ilgilenen gruplar tarafından sık sık ziyaret edilmektedir.

• Türü: Göl
  • Adı: Avusor Gölü
  • İli: Rize
  • Mevkii: Avusor yaylası
  • İl ve İlçe Merkezine Uzaklığı (km): Çamlıhemşin ilçesine 29 km uzaklıktadır.
  • Yasal Durumu: Tescilli
  • Orman İşletme Müdürlüğü ve Şefliği: Pazar Orman İşletme Müdürlüğü - Çamlıhemşin Orman İşletme Şefliği
  • Pafta No: G46a2
  • Alanı:26057 ha.