Notice: Undefined offset: 1 in /home/karade61/public_html/site_temalari/DOKAP/ZT_DOKAP.php on line 2929
Bilbilan - Doğu Karadeniz Kültür Envanteri Projesi

Bilbilan

• Türü: Göl
  • İli: Artvin
  • İlçesi: Ardanuç

Tarihi veya Folklorik Değeri

Diğer Açıklamalar ve Öneriler

Üç büyük gölden oluşan Bilbilan Karagölleri Tabiatı koruma alanı ilan edilebilecek potansiyele sahiptir. 3200 m rakımda bulunan çevresinde moren oluşumları gözlenen göllere ulaşım yaz aylarında mümkün olabilmektedir. Bu göllerde Türkiye’de nadir olarak yetişen kırmızı benekli alabalık bulunmaktadır. Sadece bölgesel olarak bilinen, doğa turizmi için uygun olan bu gibi değerli doğal varlıkların tespit edilerek sayıların artırılması ve ulusal olarak tanıtımlarının yapılması gerekmektedir.
  • Türü: Göl
  • Adı: Bilbilan
  • İli: Artvin
  • İlçesi: Ardanuç
  • Mevkii: Ardanuç ilçesi-Bilbilan yaylası mevkii
  • İl ve İlçe Merkezine Uzaklığı (km): İlçe : 55 km
  • Yasal Durumu: Tescil Edilmemiş.
  • Orman İşletme Müdürlüğü ve Şefliği: Ardanuç Orman İşletme Müdürlüğü - Karanlıkmeşe Orman İşletme Şefliği
  • Pafta No: F48c4
  • Alanı:66800 ha.