Notice: Undefined offset: 1 in /home/karade61/public_html/site_temalari/DOKAP/ZT_DOKAP.php on line 2929
Borçka Karagöl - Doğu Karadeniz Kültür Envanteri Projesi

Borçka Karagöl

• Türü: Göl
  • İli: Artvin
  • İlçesi: Borçka

Tarihi veya Folklorik Değeri

Borçka Karagöl

Diğer Açıklamalar ve Öneriler

Bir heyelan gölü olan gölün yakınına kadar yolların gelmesi görüntü ve çevre kirliliğine sebep olmakta ve peyzaj bütünlüğünü bozmaktadır. İnsanların bu alanlarda piknik yapmaları ve piknik artıklarını bu alanlara bırakmalarıda kirliliğin oluşumunun diğer sebepleridir. Ayrıca piknik malzemelerini deterjanla yıkarak gölün içinde halen bilimsel olarak tespit edilmemiş canlıların yok olmasına sebep olmaktadır. Koruma kullanma dengesi gözetilerek bu gibi alanların korunması ve düzenli olark kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

• Türü: Göl
  • Adı: Borçka Karagöl
  • İli: Artvin
  • İlçesi: Borçka
  • Mevkii: Borçka İlçesi
  • İl ve İlçe Merkezine Uzaklığı (km): İlçe:27 km
  • Yasal Durumu: 2002' de tescil edilmiştir.
  • Orman İşletme Müdürlüğü ve Şefliği: Borçka Orman İşletme Müdürlüğü - Karşıköy Orman İşletme Şefliği
  • Pafta No: F47b1
  • Alanı:9000 ha.